Biografi

gb_portr_2_frv

Forfatter, født 1973 i Aalborg. Cand.mag. i Litteratur- og Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Jeg debuterede med digtsamlingen Interiør i 2006 og var medredaktør af tidsskriftet Den Blå Port, 2008-12. Har modtaget arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond m.fl. Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2018 for bogen Oliekrisen – et hørespil. Og min første roman, Frøken Klokken, blev indstillet til Weekendavisens Litteraturpris 2015.

Mit arbejde bevæger sig i feltet mellem litteratur og billedkunst – ofte stedsspecifikt og med tidslige lag, der udvider erfaringen af nutidens rum til også at omfatte et før og et muligt efter. Små udsnit af verden optager mig, detaljer og tilsyneladende uanseeligheder. Afsættet kan være dokumentarisk, visuelt eller noget helt tredje. Ofte samarbejder jeg med billedkunstnere. Fx lavede jeg udstillingen (og bogen) Puzzle sammen med billedkunstner, Lasse Krog Møller i projektrummet ‘die raum’, Berlin.

Jeg bidrager løbende til tidsskrifter og antologier. Læser også op af mine værker. Det har jeg gjort mange forskellige steder såsom biblioteker, udstillingssteder og festivaler fx Norsk Litteraturfestival i Lillehammer og Odense Lyrikfestival.

Kontakt: hallo[snabel-a]gittebroeng.dk

Kalender