Interiør

interioer_16_web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interiør kan bl.a. købes hos forlaget Hurricane

––

Interiør handler om rum og huse. Indeni. Den bevæger sig i feltet mellem litteratur og billedkunst. Fra konkrete dagligdags rum til bestemte arkitektoniske og billedkunstneriske værker. Interiør opererer med nogle gennemgående kategorier og genstande: stuen, døren, sengen, væggen osv. Kort sagt de elementer som tilsammen udgør basen i et interiør – og mere overordnet: en arkitektur.

Digtene beskriver erfaringer i forskellige typer af rum. Fra verdens første typekøkken, designet af Margarete Schütte-Lihotzky, i digtet “Mit frankfurterkøkken”. Til forestillingen om en rejse i Rummet. Og hvad det fører med sig af svævende vandglas og vægtløse kroppe i soveposer.

De forskellige rum og huse i digtsamlingen afspejler mentale tilstande i en frit flydende bevægelse mellem indre og ydre rum. Mellem konkrete forlæg og fantasiens huse. Bogen er i sig selv et ´hus´. Omslaget ligner en arkitektonisk plantegning eller et Mondrian maleri, man kan gå ind i.

Indenfor er digtene opdelt i fem rum ved hjælp af “vægge” – eller rettere fem monokrome sider i henholdsvis: blå, gul, hvid, sort og rød. De farvede sider markerer visuelt en overgang til noget andet og skaber en synlig indholdsmæssig struktur.

Der er således tale om en udgivelse, som på flere forskellige niveauer forsøger at forene det visuelle og det poetiske. Ord og billeder. Rum. Med oplevelsen af at være til i verden.

Interiør er udgivet med støtte fra BG Banks Litteraturpulje

––

Digtsamling
58 sider, softcover
ISBN 87-7669-010-5
Forlag: Hurricane Publishing
2006