Oliekrisen

Modtager af Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2018

Læs mere i Weekendavisen –Bøger eller på Blogdahl

*

Oliekrisen er udgivet i forlængelse af Gitte Broengs stedsspecifikke udstilling FUGA på udstillingsstedet Spanien 19C i Aarhus, 2017. Se installationsfotos her

Hørespillet er både inspireret af fugaens kompositionsteknik og udstillingsstedets robuste murstensarkitektur, som vækker mindelser om 1970’erne og den første store oliekrise, der satte ind i efteråret 1973. En periode, hvor vækstsamfundet stoppede op, men lærte ganske lidt

Den grafiske opsætning i bogen minder om nodeark eller sporene i et lydredigeringsprogram, som ligger ovenover hinanden og kan afspilles simultant.

I udstillingen optrådte Oliekrisen som lydværk (loop 12:46 min.). Et uddrag kan høres nedenfor.

––

OLIEKRISEN
36 s. ill. s/h af Gitte Broeng
Grafisk design: Gitte Broeng & Lasse Krog Møller
Håndbundet
2017
Forlag: *[asterisk]
85 kr.

Kan købes i Antipyrine Bookstore, Kunsthal Aarhus eller bestilles via forlaget:forlagetasterisk[at]gmail.com

––

PRESSEOMTALE

Hør indslag om Oliekrisen med Gitte Broeng i kulturprogrammet AK24syv (ca. 35 min. inde) på Radio 24syv. Kan nu høres på Podimo.

*

“Bogen er et vindue mod det, der var, og som dengang egentlig var en ny mulighed for forandringer i både det private liv og samfundet, men som hurtigt blev lukket igen (…) morsom og tankevækkende på den dybe måde.” Troels Laursen, Nordjyske Stiftstidende (5 stjerner ud af 6)

*

Omtale af Oliekrisen på kunsten.nu her 

Opslag fra Oliekrisen, klik for at forstørre
Den fuga-inspirerede gentagelse sker ved, at stemmen og dens tekst staves forfra, når en ny stemme sætter ind. Og bogstaverne fungerer som toner, der skaber en underliggende rytmik.