Bagsider

BAGSIDER

Tekst: Gitte Broeng
Design: Iben West
Billeder: Lars Kiel Bertelsen / Samlingen af Anonymt Fotografisk Materiale (SAFOM) 

Udgivelsesdato: 1. februar 2021

*

ANMELDELSER

“Motiverne, vi ikke ser, opstår helt af sig selv og bliver levende (…) originalt tænkt og stramt udført” – Mette Sandbye, Weekendavisen

“… kunne minde om replikker i et teaterstykke, som man dropper ind i, samtaler man hører brudstykker af i bussen, og som man uværgerligt kommer til at tænke videre over og ikke mindst digte videre på. (…) Man røres af disse fortællinger om levet liv.” – Troels Laursen, Nordjyske (seks stjerner)

ANTOLOGI

“Den ultimative fotobog må være Bagsider (…) Originalfotografiernes tidsepoker slår igennem i teksterne og hjælper læseren til at skabe sine egne forestillinger om billederne. Her er både semiotik og hermeneutik bundet sammen i en finurlig leg om ordets og tegnenes betydninger og hvilke billeder, det kan skabe i vor fantasi.” – Ingrid Fischer Jonge, I virkeligheden – dansk fotografi i 25 år (Fotografisk Center 2021, red. Kristine Kern).

*

FRA FORLAGETS OMTALE:

“BAGSIDER er en billedbog uden billeder! Forfatteren Gitte Broeng har skrevet 30 tekster, der poetisk og med stor humor fremmaner de hverdagsscener, der – måske – udspiller sig på forsiden af de 30 anonyme fotos, hvis bagsider gengives i bogen. Billederne stammer fra Samlingen af Anonymt Fotografisk Materiale (SAFOM), som i over tyve år har indsamlet tusindvis af fotos, som er blevet tabt, smidt ud, glemt eller ved en fejl endt i en kuvert, som sidenhen er endt i en kasse med papirer, der skal kasseres. Før folk gik rundt med et kamera i telefonen, og fotografier svævede oppe i skyen, blev billeder fremkaldt på papir. Dengang var fotografier ting, som man kunne rive i stykker, klistre i læderindbundne fotoalbum, skrive på bagsiden af … BAGSIDER fortæller om en praksis fra den nære fortid, der i dag nærmest er forsvundet. Dermed taler bogen samtidig om vores egen tids omgang med billeder. De store mængder fotografier, som fx fremvises på Instagram eller facebook, har ingen bagsider og er vel egentlig ikke ting, men data, som kun lever, så længe de fodres med strøm.”

64 sider, Ark. Vejl. pris 250 kr. Kan købes hos forlaget her!

– –

Øvrige forhandlere:
BRØG – Litteraturbar, Kbh K
Thiemers Magasin, Frederiksberg
Kirkegaards Antikvariat, Kbh S
Politiken Boghal, Kbh V
Kristian F. Møller, Aarhus C

Bogen kan også bestilles hos alle andre boghandlere