Patent

Patent_Gitte Broeng_side 1_web  ARK_patenttegning

Gitte Broeng har skrevet Patent – En dialog specielt til ARK. En beretning om store drømme, om lykke og rigdom i et ydmygt pensionat i Racine, Wisconsin, USA. Inspireret af autentiske U.S. patentansøgninger i 1800-tallet.

Dialogen udspiller sig mellem den håbefulde opfinder og immigrant fra Liechtenstein, Hr. JUNG og pensionatsværtinden fru SORENSEN. Til historien knytter sig tre eksempler på Hr. JUNGs patenttegninger. Hvoraf to er forsynet med knappenålshuller! Det har en særlig grund.

ARK er et eksperimenterende kunsttidsskrift, der udkommer som løsark i en specialfremstillet, hvid mappe. Etableret 1994.

––

Prosa
9 sider + 3 ill.
Kunsttidsskriftet ARK nr. 92 [2011:3]
Redaktion: Klaus Marthinus, Lars Kiel Bertelsen og Steen Hammershøi Andersen

––

Appendiks

I 2014 har ARK 20 års jubilæum, og i den forbindelse er hundrede ark blevet udgivet. Den lille bog består af originalt materiale fra alle de første 100 numre af ARK, der er blevet skåret op og sammensat til en bog. Hundrede ark består af ét ark fra hver udgivelse, her i blandt også nr. 92 med Patent – En dialog. Arkene er blevet skabt i sæt, hvorpå bogblokken er blevet udskåret i kvarte, limet og indbundet i lærred.

100 ARK_web