Tak

Tak skrevet til Anders Bonnesens Watch Your Language på Randers Kunstmuseum, 2021

Pressemeddelelse Randers Kunstmuseum, 3. juni 2021: 

Randers Bonnesen åbner længeventet udstilling på Anders Kunstmuseum 

”I forbindelse med ord- og billedhugger Randers Bonnesens længe ventede udstilling på Anders Kunstmuseum, hvor han endnu engang twister sprog og virkelighed, ønsker kunstnerens venne- forening (medlemskab giver fri adgang til egne associationer) at sige hjertelig tak for opmuntringen: Anders Kommune, Turistforeningen for Anders & Omegn, Anders Amtsavis, Anders Regnskov, Anders Handsker, Anders Reb, Anders FC, Arena Anders, Anders Storcenter […]” 

Gitte Broeng 

WATCH YOUR LANGUAGE 

Maleri, flade, sprog og tegn er omdrejningspunktet, når billedkunstner Anders Bonnesen (f. 1976) indtager Randers Kunstmuseum. Bonnesen har lavet en række nye værker baseret på piktogrammer og andre simple visuelle symboler. Det er et område, som har beskæftiget ham i mange år, men interessen er her kulmineret i et stort antal malerier, skulpturer, skilte og gulvtæpper. Med udstillingen udforsker Bonnesen forholdet mellem sprog og billeder og går i dialog med museets faste samling og værker af bl.a. Poul Pedersen, Sven Dalsgaard og Albert Mertz. Denne del præsenteres som en udstilling i udstillingen, og er kurateret af kunsthistoriker Magnus Thorø Clausen. 

Udstillingen ledsages af et rigt formidlingsmateriale, skrevet af ti forfattere og kunstnere, heriblandt Gitte Broeng, inviteret af Anders Bonnesen til at skrive formidlingstekster uden at kende til de udstillede værker, og derfor også uden at være forpligtede af disse, eller på at sige sandheden el.lign. Med humor og spidsfindighed sættes fokus på vores fælles billedsprog og forståelsen af, at billeder er en slags sprog og sproget en form for billeder. De øvrige bidrag, der indgår i udstillingen, er skrevet af Peter Adolphsen, Lise Harlev, Jens Kæmpe, Kamilla Löfström, Rasmus Halling Nielsen, Sidsel Falsig Pedersen, Cia Rinne, Asger Schnack og Morten Søndergaard.